Snabblänkar

Lediga jobb

Akademiska sjukhuset Uppsala söker ny sektionschef

Vi vid Klinisk Patologi/Akademiska Laboratoriet/Akademiska sjukhuset hoppas Du kan överväga att lämna in en intresseanmälan för en tjänst som sektionschef.

 Vi, inkluderar ca 110 medarbetare av vilka ca 1/3 är patologer, vi har en välfungerande histopatologi, immunhistokemi, molekylärpatologi, hematologi inkl. flödescytometri, cytologi och obduktionsenhet. Från årsskiftet 2021/22 kommer vi att implementera det som kallas ”digital patologi”. För närvarande är vi 4 chefer som leder sektionen och vi hoppas du kunde överväga att bli en av dessa. Vi hoppas på att kunna ta emot din intresseanmälan.

Länk till annonsen på LinkedIn: https://www.linkedin.com/jobs/view/2574360477/

 

 

Region Halland söker Överläkare/specialistläkare till Klinisk patologi och cytologi Halland

Klinisk Patologi och Cytologi Halland är en Swedac-ackrediterad länsklinik som sköter i princip all morfologisk diagnostik inom Region Halland. Vi utför vidare obduktioner åt hela regionen. Utöver rutindiagnostik, inklusive omfattande immunhistokemi och ISH, bedrivs molekylär diagnostik av solida tumörer samt hematopatologisk diagnostik inklusive flödescytometri. Kliniken deltar vid ett flertal multidisciplinära konferenser varje vecka och
bedriver en punktionsmottagning.

Till vår avdelning söker vi Överläkare/Specialistläkare inom Patologi som vill bli en del av vårt team och arbeta med att upprätthålla vår goda kvalitét och bidra till fortsatt utveckling av vår verksamhet. På avdelningen i Halmstad arbetar idag 5 överläkare och tre ST-läkare, vi lägger stor vikt på samarbete och utbildning, alltid med patienten i fokus.
Läs mer om tjänsten på Region Hallands hemsida.
Sista ansökningsdag 2021-05-16

 

Region Kalmar län söker överläkare/specialistläkare i klinisk patologi och cytologi.

En tjänst som överläkare/specialistläkare vid kliniken i Kalmar som har 8 specialister och 2 ST-läkare. Arbetsuppgifterna består till huvudsak av diagnostik inom histologi och cytologi samt obduktionsverksamhet. Det diagnostiska arbetet vid kliniken är sektionerat. Diagnostiken i Region Kalmar län är digitaliserad och har molekylär patologi. Vi ser det som meriterande om du även är specialist i cytologi. Avdelningen bedriver forskning inom bröst- och koloncancer och har verksamhetsförlagd utbildning för biomedicinska analytiker-, läkar- och medicinska sekreterarstudenter.
Läs mer på region Kalmar Läns hemsida.
Sista ansökningsdag: 2021-06-20

 

Region Dalarna söker specialistläkare inom klinisk patologi

Kliniken ansvarar för morfologisk diagnostik i Region Dalarna omfattande klinisk patologi, cytologi, obduktionsverksamhet och gynekologisk cellprovskontroll. Ett brett sortiment av immunmarkörer står till
buds att stödja diagnostiken. Digitalpatologi och viss molekylärdiagnostik är etablerat. Laboratoriet är
känt för sin storsnittsteknik som används i rutindiagnostik. Kliniken är SWEDAC ackrediterad.
Du är specialist i klinisk patologi. Hos oss får du utrymme för inriktning mot särskilda intresseområden
inom patologin, som du kan få ansvar för. Dalarnas forskningslaboratorium är knyten till kliniken och
erbjuder utmärkta möjligheter för klinisk forskning. Kliniken är välkänd för sin bröstdiagnostik och vi vill
fortsätta ligga i framkant inom vissa diagnosområden. Ditt engagemang är viktigt för oss!
Sista ansökningsdag: 2121-03-14
Läs mer om tjänsten på Region Dalarnas hemsida

 

 

Region Blekinge söker Specialist/överläkare till klinisk patologi och cytologi 

Vi söker nu en Specialist/Överläkare för att stå bättre rustade inför pensionering av en av våra överläkare. Laboratoriet har allsidig verksamhet av traditionellt länssjukhusmaterial och konferensverksamhet med ett flertal kliniska specialister. Verksamheten omfattar även thoraxkirurgiska preparat. Obduktioner utföres inte. Hos oss får du regelbunden fortbildning och utrymme för inriktning mot särskilda intresseområden som du ansvar för. Avdelningen arbetar med digital patologi och flertalet av läkarna utför majoriteten av sin diagnostik via datorskärm.

Arbetsbeskrivning
Histopatologisk och cytologisk diagnostik med tillhörande utskärningsarbete och finnålspunktioner. Deltaga i MDT-konferenser och andra kliniska konferenser. Övervaka och utveckla histologiska tekniker inklusive immunhistokemi. Aktivt delta i avdelningens kvalitetsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist i klinisk patologi, vi ser gärna att du har behörighet i klinisk cytologi. Vi lägger stor vikt vid att du har en bra samarbetsförmåga och att du har en positiv inställning. Vidare är du noggrann, ansvarstagande och arbetar för bra service och goda kundrelationer. En positiv inställning till verksamhetsutveckling och förbättringsarbete värderas högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För mer information om tjänsten se region Blekinges hemsida.