Snabblänkar

Lediga jobb

 

Hematopatolog - Klinisk patologi och cytologi Halland
Tycker du om att arbeta i team? Till vårt hematoteam söker vi nu en överläkare/specialistläkare/sen ST inom klinisk patologi med subspecialisering inom hematopatologi, eller som har en vilja och ett intresse av att subspecialisera sig inom detta område. Här fokuserar vi på samarbete och utbildning, där patienten alltid är i fokus!

Arbetsuppgifter

På Klinisk patologi & cytologi Halland arbetar du tillsammans med cirka 55 kollegor inom olika professioner, med stor vikt på samarbete och utbildning, allt med patienten i fokus. Du kommer att ingå i det hematopatologiska teamet tillsammans med ytterligare en överläkare och fyra BMA som arbetar på laboratoriet, och vi vill att du är på plats hos oss. Hematopatologin omfattar cirka 1200 prover per år och består av utstryk, biopsier samt material till flödescytometri. Allt arbete bedrivs i nära samarbete med hematologerna inom Region Halland.

Om arbetsplatsen

Klinisk Patologi och Cytologi Halland är en Swedac-ackrediterad länsklinik som sköter i princip all morfologisk diagnostik inom Region Halland. Vi utför vidare obduktioner åt hela regionen. Utöver rutindiagnostik, inklusive omfattande immunhistokemi och ISH, bedrivs molekylär diagnostik av solida tumörer samt hematopatologisk diagnostik inklusive flödescytometri. Kliniken deltar vid ett flertal multidisciplinära konferenser varje vecka och bedriver en punktionsmottagning. Sammanlagt utförs cirka 23 000 PAD samt cirka 3000 CD per år i Region Halland.

Läs mer om tjänsten:
Överläkare/specialistläkare/sen ST inom klinisk patologi (varbi.com)
Sista ansökningsdag: 2021-12-12
Så behandlar Region Halland dina personuppgifter - https://www.regionhalland.se/dataskydd

 

Universitetssjukhuset Örebro söker en specialist i klinisk patologi

Klinisk Patologi och genetik vid Universitetssjukhuset Örebro är i ständig utveckling och utökar nu läkargruppen med en specialistläkare klinisk patologi. I dag består läkarstaben av 7 specialister och 3 ST-läkare, del av diagnostiken är utlagd på konsulter.

Till viss del jobbar vi subspecialiserat, men med stor vikt att upprätthålla den breda grunden i allmänpatologi. Införandet av digitaldiagnostik påbörjades 2017 och alla arbetsplatser har möjlighet till skärmgranskning.

Forskning och utveckling är en viktig del av vår verksamhet som universitetsklinik, därför är ett dokumenterat forskningsintresse meriterande. Som specialistläkare inom klinisk patologi finns goda möjligheter till att bedriva undervisning och forskning kombinerat med klinisk tjänstgöring.

Arbetsuppgifter

Enheten för klinisk patologi och genetik ansvarar för fastställande av diagnos och behandlingsstyrande faktorer inom Region Örebro län. Detta omfattar i stort sett hela det diagnostiska panoramat inklusive provmaterial från sjukhusets högspecialiserade vård. Det är cirka 60 medarbetare på enheten.

 Läs mer här:

https://jobb.regionorebrolan.se/ExternwebbV2/LedigaJobb/EW2PageAnnons.aspx?arenderef=6896628045112603067

 

Region Kalmar län söker överläkare/specialistläkare i klinisk patologi och cytologi.

En tjänst som överläkare/specialistläkare vid kliniken i Kalmar som har 8 specialister och 2 ST-läkare. Arbetsuppgifterna består till huvudsak av diagnostik inom histologi och cytologi samt obduktionsverksamhet. Det diagnostiska arbetet vid kliniken är sektionerat. Diagnostiken i Region Kalmar län är digitaliserad och har molekylär patologi. Vi ser det som meriterande om du även är specialist i cytologi. Avdelningen bedriver forskning inom bröst- och koloncancer och har verksamhetsförlagd utbildning för biomedicinska analytiker-, läkar- och medicinska sekreterarstudenter.
Läs mer på region Kalmar Läns hemsida.
Sista ansökningsdag: 2021-06-20

 

Region Dalarna söker specialistläkare inom klinisk patologi

Kliniken ansvarar för morfologisk diagnostik i Region Dalarna omfattande klinisk patologi, cytologi, obduktionsverksamhet och gynekologisk cellprovskontroll. Ett brett sortiment av immunmarkörer står till
buds att stödja diagnostiken. Digitalpatologi och viss molekylärdiagnostik är etablerat. Laboratoriet är
känt för sin storsnittsteknik som används i rutindiagnostik. Kliniken är SWEDAC ackrediterad.
Du är specialist i klinisk patologi. Hos oss får du utrymme för inriktning mot särskilda intresseområden
inom patologin, som du kan få ansvar för. Dalarnas forskningslaboratorium är knyten till kliniken och
erbjuder utmärkta möjligheter för klinisk forskning. Kliniken är välkänd för sin bröstdiagnostik och vi vill
fortsätta ligga i framkant inom vissa diagnosområden. Ditt engagemang är viktigt för oss!
Sista ansökningsdag: 2121-03-14
Läs mer om tjänsten på Region Dalarnas hemsida

  

Region Blekinge söker Specialist/överläkare till klinisk patologi och cytologi 

Vi söker nu en Specialist/Överläkare för att stå bättre rustade inför pensionering av en av våra överläkare. Laboratoriet har allsidig verksamhet av traditionellt länssjukhusmaterial och konferensverksamhet med ett flertal kliniska specialister. Verksamheten omfattar även thoraxkirurgiska preparat. Obduktioner utföres inte. Hos oss får du regelbunden fortbildning och utrymme för inriktning mot särskilda intresseområden som du ansvar för. Avdelningen arbetar med digital patologi och flertalet av läkarna utför majoriteten av sin diagnostik via datorskärm.

Arbetsbeskrivning
Histopatologisk och cytologisk diagnostik med tillhörande utskärningsarbete och finnålspunktioner. Deltaga i MDT-konferenser och andra kliniska konferenser. Övervaka och utveckla histologiska tekniker inklusive immunhistokemi. Aktivt delta i avdelningens kvalitetsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist i klinisk patologi, vi ser gärna att du har behörighet i klinisk cytologi. Vi lägger stor vikt vid att du har en bra samarbetsförmåga och att du har en positiv inställning. Vidare är du noggrann, ansvarstagande och arbetar för bra service och goda kundrelationer. En positiv inställning till verksamhetsutveckling och förbättringsarbete värderas högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För mer information om tjänsten se region Blekinges hemsida.