Snabblänkar

Lediga jobb

 

Region Dalarna söker specialistläkare inom klinisk patologi

Kliniken ansvarar för morfologisk diagnostik i Region Dalarna omfattande klinisk patologi, cytologi, obduktionsverksamhet och gynekologisk cellprovskontroll. Ett brett sortiment av immunmarkörer står till
buds att stödja diagnostiken. Digitalpatologi och viss molekylärdiagnostik är etablerat. Laboratoriet är
känt för sin storsnittsteknik som används i rutindiagnostik. Kliniken är SWEDAC ackrediterad.
Du är specialist i klinisk patologi. Hos oss får du utrymme för inriktning mot särskilda intresseområden
inom patologin, som du kan få ansvar för. Dalarnas forskningslaboratorium är knyten till kliniken och
erbjuder utmärkta möjligheter för klinisk forskning. Kliniken är välkänd för sin bröstdiagnostik och vi vill
fortsätta ligga i framkant inom vissa diagnosområden. Ditt engagemang är viktigt för oss!
Sista ansökningsdag: 2121-03-14
Läs mer om tjänsten på Region Dalarnas hemsida

 

 

Region Blekinge söker Specialist/överläkare till klinisk patologi och cytologi 

Vi söker nu en Specialist/Överläkare för att stå bättre rustade inför pensionering av en av våra överläkare. Laboratoriet har allsidig verksamhet av traditionellt länssjukhusmaterial och konferensverksamhet med ett flertal kliniska specialister. Verksamheten omfattar även thoraxkirurgiska preparat. Obduktioner utföres inte. Hos oss får du regelbunden fortbildning och utrymme för inriktning mot särskilda intresseområden som du ansvar för. Avdelningen arbetar med digital patologi och flertalet av läkarna utför majoriteten av sin diagnostik via datorskärm.

Arbetsbeskrivning
Histopatologisk och cytologisk diagnostik med tillhörande utskärningsarbete och finnålspunktioner. Deltaga i MDT-konferenser och andra kliniska konferenser. Övervaka och utveckla histologiska tekniker inklusive immunhistokemi. Aktivt delta i avdelningens kvalitetsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist i klinisk patologi, vi ser gärna att du har behörighet i klinisk cytologi. Vi lägger stor vikt vid att du har en bra samarbetsförmåga och att du har en positiv inställning. Vidare är du noggrann, ansvarstagande och arbetar för bra service och goda kundrelationer. En positiv inställning till verksamhetsutveckling och förbättringsarbete värderas högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För mer information om tjänsten se region Blekinges hemsida.

 

Karolinska Insititutet söker professor i klinisk patologi kombinerad med tjänst som specialistläkare vid KS

Anställningen innebär ett övergripande ansvar för utbildning i patologi vid Institutionen för Onkologi-Patologi där innehavaren förväntas ha en central roll för att integrera den dynamiska utvecklingen inom patologin i undervisningen avseende både kursinnehåll och lärandemål. Anställningen innebär bl.a. att ha kursansvar / vara kursansvarig för undervisningen i patologi inom Läkarprogrammet och Optikerprogrammet.

Anställningen kommer att förenas med klinisk tjänstgöring som specialistutbildad läkare i patologi vid berörd sjukvårdsenhet och därför ska sökanden inneha läkarexamen samt specialistkompetens i patologi samt uppfylla Socialstyrelsens krav för utövandet av läkaryrket i Sverige. För att anställas krävs att sökande innehar svenskt specialistbevis i patologi samt besitter erforderliga kunskaper i skriven och talad svenska.

Sista ansökningsdag 29/1 2021. Mer info på Karolinska institutets hemsida.